Energia Verde

AMPRENTA ECOLOGICA

Printr-un calcul simplu, raportând suprafața Planetei la numărul de locuitori ai acesteia, rezultă o suprafață de teren de care este nevoie, pentru a se asigura necesarul de resurse și pentru a se neutraliza deșeurile generate de consumul nostru. Astfel, se calculează amprenta ecologică (ecological footprint), index ce măsoară presiunea pe care omenirea o exercită asupra ecosistemelor.

Conform Raportului Planeta Vie 2012, consumul de resurse naturale depășește cu 50% capacitatea de susținere a Pământului. În total, amprenta ecologică a omenirii s-a dublat din 1966 până acum. Aceasta înseamnă că Pământul are nevoie de un an și jumătate pentru a produce resursele pe care noi le consumăm într-un an.

În țările dezvoltate, de exemplu, consumul se situează cu mult peste capacitatea de regenerare a Pamântului. Quatar, Kuwait, Emiratele Arabe Unite, Danemarca, Statele Unite, Belgium, Australia, Canada, Olanda şi Irlanda au cea mai mare amprentă ecologică pe cap de locuitor, conform Raportului Planeta Vie.
Practic, dacă toată lumea ar consuma ca locuitorii din Emiratele Arabe, am avea nevoie de mai mult de 4.5 planete Pământ pentru a ne putea asigura necesarul de resurse.
La polul opus se află țările slab dezvoltate, în mare parte situate în Asia și Africa. Aici, cererea de resurse și consumul se situează mult sub nivelul din țările bogate.Conform Raportului Planeta Vie, țările cu cea mai mică amprentă ecologică sunt, în prezent, Teritoriul Ocupat al Palestinei, Timor-Leste, Afghanistan, Haiti, Enitrea, Bangladesh, Rwanda, Pakistan, Republica Democratică Congo, Nepal.

BUNE PRACTICI IN REDUCEREA AMPRENTEI ECOLOGICE

Firma noastra are stabilit un set de bune practici in reducerea impactului asupra mediului inconjurator, actionind in 3 zone de impact :

1.  Redu emisiile de carbon

2.  Foloseste puterea de cumparator

3. Redu,Refoloseste si Recicleaza

 

1. Reducerea emisiilor de carbon

Aceasta include tot ce se refera la scaderea consumului de energie electrica prin achizitionarea de surse de iluminat pina la aparatura electrica/electronica necesara in desfasurarea activitatii noastre si care au un consum scazut de energie electrica.

De asemenea urmarim scaderea emisiilor de carbon prin :

- optimizarea flotei de masini si utilizarea firmelor de curierat

- incurajam utilizarea transportului in comun sau a bicicletelor

2. Cumparam produse "verzi"

Preferam achizitionarea de produse si servicii de la furnizori care pot demonstra ca folosesc practici ecologice in fabricarea produselor lor. Suntem interesati, ca la rindul nostru, sa oferim clientilor nostrii produse si echipamente medicale care scad amprenta ecologica.

3. Implementam initiative "verzi" in activitatea zilnica

Citeva din lucrurile pe care le facem includ :

- scaderea consumului de energie electica prin oprirea consumatorilor electrici care nu sunt folositi si optimizarea programului de lucru in functie de lumina naturala

- scaderea consumului de hartie noua pentru imprimare si folosirea hirtiei reciclate sau imprimate pe o singura fata

- utilizarea de ambalaje reciclabile pentru protectia coletelor expediate

- reducerea numarului calatoriilor de afaceri si maximizarea telecomunicatiilor

- scaderea deseurilor si cresterea reciclarii lor

- utilizarea de produse bio pentru intretinere si curatenie

- implementarea unui program de reciclare pentru aluminiu, hartie, sticle de plastic sau ambalaje de carton

 

Asa ca din partea noastra va sfatuim  "Sa ginditi verde inainte de a printa un document"