Articole publicate

Regimurile Vegetariene
Exista tendinta de a se manca numai vegetale, iar motivele sunt diverse: mentinerea unei greutati normale sau scaderea in greutate, scaderea colesterolului din sange, ameliorarea diabetului, apararea altor specii animale, ideea ca alimentatia vegetala este mai sanatoasa, etc.
Este adevarat ca alimentele de origine animala indiferent de modul lor de preparare (dietetic sau nu) furnizeaza majoritatea reziduurilor din organism care trebuie apoi detoxifiate de ficat. Daca alimentele de origine animala mai contin si substante toxice (conservanti, coloranti, hormoni, antibiotice, etc) sau sunt preparate nedietetic (prajite, afumate, condimentate, foarte grase),reziduurile toxice furnizate de ele sunt si mai numeroase.
Pe de alta parte nu trebuie neglijat un aspect: proteinele din structura organismului uman sunt proteine animale, deci mult mai apropiate ca structura de cele ale animalelor decat de cele din plante.Desi organisumul uman poate produce proteinele necesare si din vegetale, acest proces metabolism necesita un efort mult mai mare decat daca ele s-ar produce din proteine de origine animala. Altfel spus, atunci cand mananci proteine animale organismul are resurse mai convenabile de a-si produce proteinele proprii, datorita asemenarii celor doua feluri de proteine. Daca o persoana este vegetariana poate supravietui fara probleme din punct de vedere alimentar. Daca insa persoana respectiva este in varsta si mai are si alte boli, este posibil ca organismul sau sa nu aiba suficiente resurse pentru a converti proteinele vegetale in proteine animale specifice organismului, deci cel care consuma si carne sau alte proteine animale are un avantaj din acest punct de vedere.
Organismul uman fabrica enzime pentru digestiva alimentelor care sunt consumate obisnuit,nu si pentru alimentele pe care nu le consuma. Cu alte cuvinte, cine mananca proteine animale are enzime pentru prelucrarea acestora, cine nu a mancat niciodata … midii, nu are enzimele necesare pentru digestia unor componente ale acestora, si deci nu le poate utiliza. Sigur ca daca persoana respectiva continua sa manance stridii, organismul se adapteaza progresiv si ajunge cu timpul sa le si metabolizeze. Deci daca o perioada de timp esti vegetarian si incepi sa mananci din nou alimente de origine animala, o perioada de timp este posibil sa nu tolerezi aceste alimente, iar adaptarea la acest tip de alimentatie se produce progresinv in timp – luni de zile.
Produsele cele mai Inteligente ale Deceniului
Aceste produse au revolutionat modul in care ne petrecem timpul - tehnologic, cultural, social sau familial. O privire inapoi la deceniul care ne-a adus iPod, Netflix sau BlackBerry. Cum am putea trai fara ele?
iPod
Produsele destinate pentru a seta imaginatia inflacarata sunt lansate tot timpul.Rareori aceste produse se ridica la nivelul asteptarilor. Dar la 23 Octombrie 2001, un nou dispozitiv pentru stocarea muzicii digitale numit iPod a schimbat modul cum traim acum. A fost scump, voluminos si a avut acel lucru ciudat ca o rotita pentru cautare (scroll) dar a fost un "hit" si a pus bazele pentru iTunes, iPhone si iTouch. iPod a adus in prim plan firma Apple care a vindut peste 220 milioane de unitati de la lansare. Nu este rau pentru un dispozitiv mic ce reda muzica.
Netflix
Filme livrate in cutia postala. Este un concept simplu executat la perfectiune. Atit de bine executat incit este una dintre putinele companii care pot sa spuna ca merge cap la cap cu Walmart (care a incercat un serviciu asemanator) si pe care l-a invins.Omniprezentele plicuri rosii sunt trimise la peste 11 milioane de abonati iar multi descarca deja filmele preferate pe calculatoare sau TV - tehnologie care va asigura supravietuirea companiei intr-o lume post-DVD. "De aceea, compania se numeste Netflix si nu DVD in casuta postala" a spus CEO Reed Hastings.
BlackBerry
BlackBerry a debutat ca un pager cu doua directii in 1999 dar in scurt timp s-a adaugat tastatura QWERTY si echiparea telefonului cu e-mail devenind astfel un instrument esential pentru comunicare in secolul 21. Cu aproximativ 28,5 milioane de abonati ce folosesc acest instrument de comunicare , BlackBerry a intrat in limbajul colocvial al americanilor.
Google AdWords/AdSense
Sigur, unele anunturi Google pot deranja atunci cind navigam prin internet dar aceste doua programe alcatuesc cea mai mare parte a veniturilor de miliarde pe care compania le obtine. Deci ignora "Viagra Ieftin" sau link-urile cu "Produse gratuite" si bucura-te de programele pe care Google le aduce gratuit : Gmail,Maps,Traducere si sansa de a arunca o privire la locul tau de origine prin programul Earth.
GPS Garmin
Conceptul de navigare ghidat prin satelit nu era nou dar uneori tehnologia trebuie sa astepte pina cind autoritatile sunt de acord sa implementeze. La 2 Mai 200, "Disponibilitatea selectiva", o limitare intentionata privind exactitatea determinarii pozitiei prin satelit, mandatat de catre militari pentru uzul comercial, a fost anulat. Ca urmare, GPS a devenit un lucru banal iar produsele Garmin au devenit parte a standardului confortului nostru.
Dieta cu oua
Inceputurile dietei cu oua
Dieta cu oua a devenit din ce in ce mai populara ca urmare a afirmatiilor unor celebritati care au slabit consumand numai oua.
De exemplu, se spune ca Nigella Lawson si sotul sau Charles Saatachi au slabit 60 de kilograme, consumand 9 oua pe zi timp de zece luni. Exista deasemenea discutii cum Adrian Brody a slabit 30 de kilograme in sase saptamani folosind dieta cu oua – acest lucru fiind necesar pentru rolul sau din filmul “Pianistul”. El a explicat ca a folosit o dieta cu oua mai variata in timpul careia a mancat oua la micul dejun, o bucata mica de pui la gratar pentru pranz si o bucata mica de peste cu legume fierte la cina.
Despre dieta cu oua
Exista mai multe versiuni de diete cu ou care circula pe internet. Cea mai populara versiune a dietei nu consta de fapt in a manca numai oua dar implica obtinerea celor mai multe proteine din ou.
Aceasta dieta este de fapt o variatie a dietei Atkins in cazul careia se pune accent pe limitarea consumului de carbohidrati. In aceasta versiune de dieta mananci doua sau mai multe oua la micul dejun impreuna cu grapefruit, legume slabe in carbohidrati sau proteine slabe.
Masa de pranz si cina include fie o alta portie de oua sau o portie mica de proteine slabe cum ar fi peste sau pui. Salatele si legumele scazute in carbohidrati sunt permise dar totusi fructele sunt limitate la una – doua pe zi. Alte alimente ce contin carbohidrati, ca painea, pastele fainoase, cartofii, etc., sunt strict interzise.
O alta versiune a dietei este numita “Oul si Dieta Grapefruit”, iar aceasta dieta implica a manca o jumatate de grapefruit la fiecare masa. Restul dietei este foarte asemenator cu cel descris mai sus.
Versiunea cea mai extrema de dieta presupune consumul numai de oua fierte tari si a apei potabile.
Plan de dieta simplu
Mic dejun:
– 2 oua fierte
– jumatate de grapefruit
Pranz:
– pui la gratar fara piele
– salata verde
Cina:
– omleta din 2 oua cu spanac si rosii
Avantaje:
– dietele cu nivel ridicat de proteine si nivel scazut de carbohidrati reduce apetitul
– dietele cu nivel ridicat de proteine creste arderile grasimilor
– ouale sunt o sursa de proteine si vitamine
– studiile arata ca consumul de oua la micul dejun ajuta la slabit
10 Beneficii in Utilizarea Purificatorului de Aer Salin
Produsele Salin sunt bazate pe ideea tratamentelor in minele de sare cunoscute si folosite la noi in tara de foarte multa vreme. Ele utilizeaza un procedeu de noutate absoluta in tratarea complexa a aerului si anume trecerea fortata a aerului printr-un bloc filtrant cu granule de saruri, in principal clorura de sodiu.
Cele mai importante beneficii ale purificatoarelor de aer Salin sunt:
1. marirea rezistentei generale a organismului la raceli;
2. actiune generala desensibilizanta in probleme alergice;
3. de mare ajutor in rinite, sinuzite, laringite;
4. rezultate favorabile in astm bronsic, bronsite astmatiforme, bronsite, bronsectazii, silicoze, recuperari in TBC, mucoviscidoza;
5. somn linistit, odihnitor, stare de confort psihic;
6. scaderea problematicii sforaitului;
7. reducerea problemelor respiratorii ale fumatorilor;
8. ajutor natural in renuntarea mai usoara la fumat;
9. calitate deosebita a aerului care devine proaspat si placut respiratiei, cu asigurarea unui ambient interior placut.
10. un stil de viata mai sanatos
Aparatul are o constructie simpla, continand un ventilator si un bloc filtrant cu granule de saruri.
Purificatorul de aer SALIN actioneaza prin trecerea permanenta a aerului prin blocul filtrant realizand un continut discret, dar permanent de aerosoli de clorura de sodiu in spatiul ambiental, modificand ionizarea aerului. Aparatul este comod in utilizare prin aceea ca asigura o purificare generala a aerului in spatiul unde este utilizat: locuinte, birouri, chiar si in masina.
Se recomanda utilizarea si pe timpul noptii pentru a asigura o durata minima zilnica de 8 ore de expunere in mediul creat de aparat. In masura posibilului, durata de expunere se poate mari pana la intreaga zi.
Sunt disponibile variantele constructive, Salin S2, Salin Plus si InSalin.
- SALIN S2 asigura tratarea aerului intr-un spatiu cu un volum de 35-40 mc (o camera normala de apartament);
- SALIN PLUS asigura tratarea aerului intr-un spatiu cu un volum de pana la 150 mc;
- InSALIN mini-inhalatorul salin individual InSalin produce micro-particule uscate de NaCl, fiind astfel eficient ca terapie adjuvantă în tratarea diverselor afecţiuni ale căilor respiratorii superioare şi inferioare: astm bronşic, bronşite, sinuzite, rinite, alergii respiratorii, etc.
*Aparatele nu au contraindicaţii si nu produc fenomene de coroziune in spatiul de utilizare.
Discutii despre exercitiile fizice
Înainte de a începe un program de exerciţii fizice sau unul pentru slăbit, este important să mergi la medic, pentru a îţi evalua starea actuală a sănătăţii. Două dintre instrumentele de evaluare pe care medicul le poate folosi pentru a stabili dacă ai o greutate normală, dacă eşti supraponderal(ă) sau obez(ă) sunt explicate mai jos:
1. Indicele de masă corporală (IMC) este un indicator util pentru a stabili dacă greutatea ta se află în limite sănătoase. Folosind un raport direct între greutate şi înălţime, un grafic stabileşte care este IMC-ul tău – de obicei, un număr între 19 şi 35.
2. Pe de altă parte, analiza grăsimii corporale sau testele pentru determinarea compoziţiei organismului măsoară raportul dintre ţesuturile cu grăsime şi cele fără grăsime.
Este de aşteptat ca sportivii sau persoanele care încep un program serios de exerciţii fizice să folosească testele pentru determinarea compoziţiei organismului pentru a vedea cum li se schimbă organismul odată cu trecerea timpului.
Cum se definesc supraponderabilitatea şi obezitatea? Conform Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), un IMC situat între 19 şi 24 este considerat a fi sănătos. Orice rezultat între 25 şi 30 înseamnă că eşti supraponderal. Orice valori peste 30 înseamnă că eşti obez.
Îţi poţi calcula IMC-ul vizitând site-ul Aparaturamedicalaonline.ro /Sectiunea "Informatii Utile"/ Calculeaza IMC .
Dacă eşti supraponderal, poate te întrebi cum să reduci conţinutul de grăsime din corp şi să te apropii de valorile sănătoase. Alături de un regim sănătos, cheia este reprezentată de exerciţiile fizice.
Iată câţiva termeni referitori la exerciţiile fizice pe care îi poţi întâlni atunci când creezi planul alături de echipa medicală:
Exerciţiile aerobice sunt exercitiile care îţi fac sângele să circule rapid pentru un antrenament eficient de ardere a grăsimilor şi întărire a inimii. Alergatul, urcatul scărilor şi înotul reprezintă exerciţii cardiovasculare aerobice.
Exerciţiile anaerobice sunt acelea care se concentrează pe dezvoltarea muşchilor şi a flexibilităţii, în locul condiţiei fizice cardiovasculare. Acestea pot include antrenamente pentru rezistenţă, folosind greutăţi sau benzi elastice şi exerciţii pentru forţă, cum ar fi flotările şi genuflexiunile.
De asemenea, poţi auzi discuţii despre exerciţii „cu impact mic” şi „cu impact mare”. Activităţile cu impact mic, cum ar fi înotul, mersul pe bicicletă şi alte activităţi nu îţi solicită articulaţiile. Exerciţiile cu impact mare, cum ar fi schiatul şi alergarea, sunt mai dificil de efectuat şi îţi solicită mult organismul.
Din nou, înainte de a începe un program pentru slăbit sau unul de exerciţii fizice, este important să mergi la medic, pentru a îţi evalua starea actuală a sănătăţii.
Glucometru - ajutor pentru pacientii diabetici
Un glucometru este util pentru determinarea nivelului de glucoza din singe. Pacientii care sufera de diabet zaharat au nevoie de monitorizarea glicemiei regulat. Aceasta este pentru a se asigura ca valorile glicemice sunt tinute sub control. Valori anormale ale glicemiei pot avea efecte drastice asupra pacientului. Prin urmare, aceasta monitorizare este foarte importanta pentru pacientii cu diabet zaharat in vederea evitarii unor complicatii de sanatate. Multi producatori, au periodic, discounturi substantiale pentru glucometrele produse astfel incit pacientii sa beneficieze de cele mai noi tehnologii.
Exista mai multe posibilitati sa beneficiezi de un glucometru cu pret redus sau chiar gratuit. Sunt companii care fac aceste reduceri atunci cind achizitionezi un glucometru. Aceste reduceri se pot obtine fie prin distributorii autorizati, fie prin oferirea gratuita a unui glucometru atunci cind achizitionezi 2-3 cutii de teste de glicemie. De obicei aceste oferte le gasiti in farmacii, magazine de tehnica medicala sau magazine specializate on line care comercializeaza glucometre.
Site-urile oficiale ale firmelor producatoare iti pot furniza informatii amanuntite despre modul cum functioneaza, beneficiile pe care le are si cum poate fi folosit un glucometru. Veti fi in masura sa intelegeti mai bine produsul pe care il primiti sau achizitionati. In afara de informatii cu privire la glucometre, veti gasi si o multime de informatii cu privire la controlul diabetului zaharat pe siturile oficiale ale producatorilor sau distribuitorilor. Marile companii farmaceutice produc diferite tipuri de glucometre. Roche produce gama Accu Chek, Bayer produce gama Contur, Abbott are gama Precision si Freestyle. Aceste companii ofera glucometre gratuite prin campaniile pe care le desfasoara sau oferte speciale sau discounturi prin distribuitori.
Astfel de campanii se desfasoara si pe internet. Nu este dificil pentru cei care au nevoie de un glucometru sa gaseasca pe internet diferite campanii cu oferte speciale sau discounturi. Un astfel de program este oferit si de site-ul aparaturamedicalaonline.ro pentru glucometrele Accu Chek Active oferind un discount de 38% la achizitionarea unui glucometru.
Citeva sfaturi despre tensiometre
Gasirea de informatii specifice cu privire la monitorizarea tensiunii arteriale si alegerea unui tensiometru, ar putea fi dificila dar am adunat citeva informatii utile si relevante cu scopul final sa va ajutam sa alegeti tensiometrul de care aveti nevoie.
Puteti gasi pe informatii utile cautand pe GoogleRomania (google.ro) folosind diferite cuvinte cum ar fi tensiometru, tensiometru digital, tensiometru omron, pret tensiometru, tensiune arteriala, tratamentul tensiunii arteriale si altele.
Tensiunea sistolica este presiunea singelui exercitata asupra peretilor vaselor arteriale atunci cind inima pompeaza singe spre organe.Multi pacienti considera ca o scadere a valorilor tensiunii sistolice este mult mai importanta decit scaderea tensiunii diastolice. Intr-adevar, studiile clinice au aratat ca o crestere a tensiunii sistolice creste riscul unei afectiuni cardio-vasculare comparativ cu cresterea tensiunii diastolice.Tensiunea diastolica este presiunea exercitata asupra vaselor sangvine atunci cind inima este in repaus.
Tensiometre clasice – tensiometru cu capsula aneroida si stetoscop
De obicei, aceste tipuri de tensiometre le gasiti in cabinetele medicale si reprezinta un instrument util pentru monitorizarea tensiunii arteriale. Tensiometrele clasice manuale includ manseta de brat, para de cauciuc pentru umflarea mansetei, stetoscop sau microfon. Acest tip de tensiometru este precis in masurarea tensiunii arteriale. Dezavantajul consta in faptul ca pentru folosirea lor trebuie sa ai pregatire medicala pentru a putea folosi auscultatoriu stetoscopul tensiometrului. De asemenea este necesara o alta persoana instruita pentru a masura tensiunea arteriala. De obicei acest tip de tensiometru este mai mare decit tensiometru digital.
Tensiometre digitale
Mai sunt denumite tensiometre electronice sau tensiometre automatice. Sunt disponibile fie cu manseta de brat sau manseta de incheietura. S-ar parea ca tensiometrele digitale cu manseta de brat sunt mai precise decit cele de incheietura. Aceste tensiometre digitale dispun de un monitor pe care sunt afisate rezultatele. Majoritatea tensiometrelor digitale sunt actionate prin apasarea unui singur buton. Este simplu de utilizat, infasurati manseta pe brat si apasati butonul de pornire, asta este tot ce trebuie sa faceti. Avantajul acestor tipuri de tensiometre este ca va ofera informatii si despre puls, tulburari de ritm daca apar in timpul masuratorii tensionale sau va ofera in evolutie tensiunea arteriala datorita functiei de memorie.
Tensiometre de deget
Aceste tipuri de tensiometre sunt foarte noi din punct de vedere a tehnologiei folosite. Este util pentru cei care au nevoie de masurarea frecventa a tensiunii arteriale. Pur si simplu introduceti degetul in manseta tensiometrului si apasati un buton pentru inceperea masuratorii. Marele avantaj este greutatea redusa ceea ce face ca acest tensiometru sa-l purtam in buzunar. Dezavantajul este reprezentat de precia masuratorii tensiunii arteriale si costurile crescute de achizitie.
Citeva sfaturi legate de tensiunea arteriala
Atunci cind aveti probleme legate de tensiunea arteriala, valorile tensionale trebuiesc monitorizate in mod regulat pentru a va asigura ca tensiunea arteriala este controlata si se afla sub limitele maxime admise ca valori normale (135 mmHg tensiunea sistolica si 85 mmHg tensiunea diastolica). Daca insa tensiunea arteriala nu este controlata puteti face citiva pasi in determinarea cauzei – poate nu ati luat medicatia prescrisa dimineata, poate nu ati efectuat exercitiile fizice recomandate sau poate ati mincat ceva mai devreme un aliment care are efect asupra cresterii tensiunii arteriale (exemplu, un aliment sarat).
Indiferent care este cauza cresterii tensiunii arteriale, aveti nevoie de o monitorizare adecvata a valorilor tensionale. Hipertensiunea arteriala este o afectiune grava, care daca nu este controlata, poate determina probleme cardiace, vasculare, cerebrale , renale ducand la insuficienta cardiaca, accidente vasculare cerebrale sau insuficienta renala. Cu astfel de consecinte grave este foarte important sa stii mereu ce se intimpla cu tensiunea ta arteriala. Exista citeva moduri de a face acest lucru.
In primul rind puteti merge la o consultatie medicala de rutina la medicul de familie pentru a va determina valoarea tensiunii arteriale. Masurarea tensiunii arteriale dureaza citeva minute asa ca daca nu stii daca ai valori tensionale mari merita efectuarea unei consultatii medicale. La inceput nu sunt simptome clinice astfel incit singura cale de a sti daca ai valori tensionale crescute sau nu este efectuarea acestui consult medical de rutina.
Cu toate acestea, daca aveti valori tensionale crescute peste limita maxima admisa, vizita la medicul dumneavoastra de fiecare data cind trebuie sa verificati tensiunea arteriala nu este in mod evident confortabil pentru dvs. si cu siguranta aglomereaza si programul cabinetului medical. Ideal ar fi sa va prezentati la medic cu un grafic sau un istoric al valorilor tensionale pentru un anumit interval de timp (ex. saptamina/luna) masurate acasa cu ajutorul unui tensiometru. Prin urmare exista diferite tipuri de tensiometre pe care le puteti cumpara din farmacii, magazine de tehnica medicala sau magazine online specializate pentru a avea propriul tensiometru.
De obicei, tensiometrele sunt disponibile intr-o gama variata de modele, tensiometre automate sau cu capsula aneroida, tensiometre de brat, tensiometre de incheietura sau chiar de deget. Nu exista diferente notabile intre valorile tensionale masurate de aceste tensiomatre (important sa fie validate clinic prin protocale internationale), ci doar o preferinta personala a dvs. legata de confortul in modul de utilizare al tensiometrului. Exista totusi studii care sustin ca tensiometrele de brat sunt mai precise si indica valori tensionale mai apropiate de cele existente comparativ cu tensiometrele de incheietura sau de deget.
Atunci cind cumparati un tensiometru pentru acasa, aveti de ales dintr-o multitudine de branduri disponibile care produc astfel de echipamente medicale si care sunt validate clinic. Doua dintre cele mai cunoscute si reputate marci sunt Omron si Microlife care produc atit tensiometre de brat sau incheietura precum si alte tipuri de dispozitive medicale asigurind o garantie de minim 3 ani pentru produsele lor.
Aceste marci sunt de asemenea accesibile ca pret, iar siguranta, precizia si comfortul in utilizare va vor satisface pe deplin, fiind de nepretuit in monitorizarea tensiunii arteriale la domiciliu.